Uppgifter: Nigel Pearson kan återvända till Leicester City

Uppgifter: Nigel Pearson kan återvända till Leicester City

Pearson kan återvända som tränare för klubben

Efter att ha sparkat titelvinnande Claudio Ranieri är Leicester City nu desperata att hitta en ny tränare, och de sägs överväga att ta tillbaka den gamle och mycket kontroversielle tränaren Nigel Pearson.

Leicester City meddelade tidigare i veckan att de hade sparkat Claudio Ranieri, tränaren som de så spektakulärt vann Premier League med förra året, enbart nio månader efter titeln. Det har inte gått bra för laget, det går inte att sticka under stol med, men många blev upprörda då de fick höra om beslutet, då Ranieri fortfarande betraktas som geniet bakom titeln.

I hans frånvaro har det nu talats mycket om vem som kommer att ersätta honom istället, och det börjar bli bråttom då slutet av säsongen kommer allt närmare, och antalet matcher kvar att spela minskar, och Leicester är inte intresserade av att bli nedflyttade till Championship igen. En person som det sägs ha talats mycket om är den före detta tränaren Nigel Pearson, som kan göra en spektakulär återkomst, detta skriver engelska The Sun.

Pearson var manager i Leicester City från 2011 till 2015 och var den som tog laget upp från Championship till Premier League, och var den som till viss del låg bakom laget som senare gick och vann titeln under Ranieri. Men Pearson var inblandad i en del kontroverser, som då han bland annat lade sina händer om Crystal Palaces James McArthurs nacke under en förlustmatch mot Londonklubben, och en annan gång kallade en journalist för ”struts”, och hans son som var involverad i inspelningen av en sexfilm i Thailand tillsammans med reservspelare i Leicester. Allt detta gjorde att Pearson fick sparken, då ”fundamentala skillnader i perspektiv existerar mellan oss” som klubben skrev i ett uttalande.

Nu övervägs tränaren på nytt för den tomma platsen som tränare i klubben, och enligt den engelska tidningen skall spelare i klubben ha blivit efterfrågade med ett positivt gensvar. Även Chelseas före detta interim-tränare Guus Hiddink skall vara tillgänglig och Roberto Mancini övervägdes innan han enligt rapporter tackade nej.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply