Leicester City förbereder gigantiskt bud för offensiv duo

Leicester City förbereder gigantiskt bud för offensiv duo

Vill rensa i Sporting Lissabon

Leicester City har under en tid haft ögonen på Sporting Lissabons offensiva duo, mittfältaren Adrien Silva och anfallaren Islam Slimani, men den portugisiska klubben skall inte vara beredda på att sälja.

Förra årets Premier Leaguevinnare Leicester City är ivriga att förstärka inför den nya säsongen. Deras ligastart har inte varit överdrivet imponerande, med en förlust mot Hull och ett oavgjort mot Arsenal innan de lyckades vinna över Swansea med 2-1. De har mycket press på sig under årets säsong då de vill bevisa att deras ligavinst inte var en engångsföreteelse. Leicester har lyckats med att behålla viktiga spelare som Kasper Schmeichel, Riyad Mahrez och Jamie Vardy, som spelade nyckelroller under förra årets titelrace.

Den engelska tidningen The Guardian rapporterar nu om att intresse skall finnas från Leicesters håll, för två av Sporting Lissabons offensiva spelare. Det rör sig om mittfältaren Adrien Silva och anfallaren Islam Slimani, som tränare Claudio Ranieri är väldigt intresserad av att värva. Ett dubbelsvep för de båda spelarna beräknas landa på runt 50 miljoner pund.

Silva, som fick starta varje match från och med åttondelen för Portugal i deras triumfartade EM kampanj 2016, har erkänt att intresse från Leicester finns rörande han själv.

– Ja, jag bekräftar erbjudandt. Leicester är väldigt intresserade och motsvarar mina karriärmål, sade Silva.

– Efter 15 år i Sporting så är denna möjlighet någonting exceptionellt för mig och kan tillåta mig att uttrycka mig själv och tvinga mig själv in i en annan liga, och att utvecklas i Premier League, som är en fantastisk liga. Jag älskar Sporting som en familj och jag har hängivit mig till klubben sedan jag var 12. Med Sporting hade jag många lyckliga stunder. Jag kan saga att jag växte upp med klubben. Vid 27 års ålder, och efter så många år av lojalitet, så tror jag inte att någon kan kritisera mig för att vilja omfamna den här utmaningen, fortsatte Silva.

Men då mittfältaren i februari skrev på ett nytt kontrakt med klubben är de mycket ovilliga att låta honom gå. De skriver på sin officiella hemsida att de hade uppfattningen att spelaren skulle avsluta sin karriär i klubben.

Leicester har redan fått ett bud för den 28årige Slimani nekat och har därför höjt erbjudandet, vilket hamnar på runt 30 miljoner pund. Det skulle göra honom till en rekordvärvning och med sina 27 mål under förra säsongen kan han länka upp sig snyggt i anfallet med landsmannen Riyad Mahrez.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply