Jose Mourinho: Det var tufft att övertala Pogba till Manchester United

Jose Mourinho: Det var tufft att övertala Pogba till Manchester United

Portugisiske tränaren erkänner att han kämpat

Paul Pogba återvände i somras till sin gamla klubb Manchester United men tränare Jose Mourinho erkänner att det var svårt att övertala världsstjärnan att sluta upp med honom i Manchesterklubben och att en annan stor klubb skall ha varit påstridig om hans signatur.

Det var under sommaren 2016 som årets, och historiens, dyraste transfer gick igenom när fransmannen Paul Pogba lämnade de italienska mästarna Juventus för att återansluta med sin gamla klubb Manchester United för en transferrekordsumma av 110 miljoner euro. Nu har Uniteds tränare Jose Mourinho erkänt att an fick jobba hårt för att lyckas övertala världsstjärnan om att han skulle återvända till England, och att det även fanns en annan stor klubb som skall ha varit mycket påstridiga om mittfältarens signatur.

– Oh! Det var svårt att övertala honom, berättade Mourinho för Goal.

– Jag hade många [konversationer] på telefonen, många sms. Jag tror att han fick ett på morgonen från tränaren för en annan stor klubb och ett annat på eftermiddagen från mig. Jag var tvungen att jobba hårt för att övertala honom om att välja oss istället för den andra.

Manchester United är utan Champions Leaguespel den här säsongen och får istället försöka ta sig fram i Europa League, men 53åringen menar på att både Champions League och Manchester United lider av det faktum att de trefaldiga mästarna inte spelar i turneringen.

– Champions League utan Manchester United är inte Champions League och Manchester United utan Champions League är inte Manchester United, sade han.

– Så detta är ett första stort steg. Men för att komma tillbaka till Champions League måste vi se till att göra bra ifrån oss i Premier League, så det första steget är att få tillbaka självförtroende, vilket jag tycker att vi gör.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply