Inter bekräftar intresse för Yaya Touré

För en tid sedan var Yaya Touré en av världens klart bästa spelare och presterade fantastiskt bra i Manchester City. Med han fina prestationer följde även intresse från andra storklubbar. Ivorianen ryktades till La Liga, Bundesliga och andra Premier League-klubbar, men förblev Manchester City trogen. Trots två år kvar på kontraktet har Inter uppgetts vara beredda att betala upp till 60 miljoner euro för att ta Touré till Giuseppe Meazza.

Inter bekräftar intresset

Nu väljer Marco Fassone från Inters ledningsgrupp att bekräfta klubbens intresse i ivorianen.
– Vem drömmer inte om att ha en spelare som honom i laget? Touré skulle tillför vår mittfältslinje något vi tidigare saknat, säger Farrone enligt Skysports.

– Hans lön och Citys utgångspris kan dock bli ett stor hinder för en eventuellt övergång, avslutar Farrone.

Vill fokusera på att behålla den nuvarande truppen

Inter-tränaren Roberto Mancini känner Yaya Touré väl sedan tiden som tränare i Manchester City och Touré skulle kunna vara ett alternativ att värva in om transferberyktade stjärnor som Mauro Icardi, Mateo Kovacic och Samir Handanovic lämnar klubben.
– Vi är nästan i hamn rörande Icardis kontraktsförlängning. Vi vill gärna behålla honom, precis som Kovacic. Vi kommer givetvis se över eventuella bud som kommer in, säger Farrone.

– Ska vi värva tre spelare i sommar behöver vi se över vilka andra som behöver lämna klubben. Handanovics kontraktsförnyelse är ett problem vi måste lösa omedelbart. Vi måste ta reda på vad han vill ha då vi inte kan påbörja nästa säsong med vetskapen om att hans kontrakt löper ut sommaren därpå.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply