Iheanachi nära flytt till Leicester

Guardiola är på väg att sälja Kelechi Iheanacho

Kelechi Iheanacho fick inte så mycket speltid som många trodde förra säsongen och det var tydligt att han inte var någon favorit hos Pep Guardiola. Nu bekräftar tränaren att anfallaren är på väg till Leicester City.

Säsongen 2015/2016 fick Kelechi Iheanacho ett jättegenombrott när han gjord 14 mål i alla tävlingar för Manchester City och fick stämpeln som en superinhoppare. Förra säsongen vid 20-åringen spela en del mindre och formen var inte riktigt lika bra, mycket berodde säkerligen på att nigerianen inte passar i i Guardiolas spelstil lika väl.

Därför har många konkurrenter varit och ryckt i jättetalangen, inte minst Everton har sagts vara sugna på Iheanacho som ersättare till Romelu Lukaku. Everton värvade dock både Wayne Rooney och Sandro Ramirez istället så jakten på Iheanacho rann ut i sanden. Därför passar Leicester nu på att värva Iheanacho, det bekräftar också Guardiola själv.

Är nöjd med truppen

Det är Sky Sports som, i en intervju med Guardiola, får fram att Iheanacho är nära en flytt till Leicester i sommar.
– Kelechi kommer nog lämna, till Leicester. Jag tror affären blir av men jag vill inte lova något än så vi får se. Vi har redan en bra trupp, alla unga spelare är bra. Klubben vill fightas i toppen i Premier League och Europa och vi har en stor trupp för att lyckas.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply