Galna ryktet: Byter De Gea – mot Bale

Vill utnyttja Reals jakt på målvakten

Real Madrid har varit på jakt efter David De Gea under hela sommaren och den spanske målvakten har varit utanför Manchester Uniteds matchtrupp under inledningen av säsongen. Samtidigt är Louis van Gaal enligt Daily Star på jakt efter en världsklassvärvning under transferfönstrets sista dagar – kanske kan de två faktumen nu resultera i en jätteaffär.

David De Gea har under sommaren ett flertal gånger sett ut att vara nära en flytt till Real Madrid. Samtidigt har Manchester United förberett sig genom att värva in Sergio Romero, som imponerat under inledningen av säsongen när De Gea varit förpassad till läktaren av Louis Van Gaal. Än har de båda klubbarna dock inte lyckats komma överens om en övergång, och samtidigt som De Geas situation i United verkar ohållbar närmar sig slutet på transferfönstret med raska steg.

På jakt efter världsklassvärvning

På de brittiska öarna rapporteras Manchester United vara på jakt efter en stor värvning och tidigare i somras har bland andra Thomas Müller och Zlatan Ibrahimovic ryktats vara på väg till Old Trafford. Ingen av de två spelarna ser dock ut att vara tillgänglig för ”The Red Devils”, som under sommaren redan värvat friskt då bland andra Memphis Depay och Bastian Schweinsteiger anslutit till klubben.

65 miljoner pund – plus De Gea

Nu uppges van Gaal enligt Daily Star, vars uppgifter man alltid bör ta med en stor nypa salt, vilja utnyttja De Gea-situationen för att istället försöka knyta till sig Real Madrids världsrekordvärvning Gareth Bale. För att övertyga Real Madrid om att sälja sin världsklassytter, som kostade 65 miljoner pund att värva från Tottenham för två år sedan, hoppas Ed Woodward och van Gaal alltså kunna använda De Gea som en del av affären. Utöver De Gea ska United sedan betala 65 miljoner pund för att knyta till sig 26-åringen.

”Den perfekta affären”

Den brittiska tabloiden rapporterar att Bale inte är desperat att lämna Real, men att om en flytt till Premier League skulle bli aktuell ska United vara hans främsta alternativ. Det faktumet, plus en lön på 300 000 pund i veckan hoppas United ska räcka för att få Bale att inse att den brittiska klubben kanske är det bästa alternativet för walesaren. – Det här skulle vara den perfekta affären för klubben. Det skulle kosta mycket pengar men Bale är en av världens största stjärnor, och De Gea har varit tydlig med att han vill lämna. United vill värva in ett stort, stort namn innan transferfönstret stänger, säger en källa till tabloiden.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply