Everton sparkar Roberto Martinez – ersätter med Ronald Koeman?

Everton sparkar Roberto Martinez – ersätter med Ronald Koeman?

Efter tre år skiljs de åt

Everton meddelade under torsdagseftermiddagen att klubben har sparkat tränare Roberto Martinez med omedelbar effekt och nu överläggs det friskt om vem som kan komma att ersätta spanjoren, med Southamptons Ronald Koeman högst på listan.

Under torsdagseftermiddagen blev det klart att Roberto Martinez har fått sparken av Everton skriver The Telegraph. Det stod ganska klart och var något som alla enbart gick och väntade på, efter att ha vunnit en av de 10 senaste Premier League matcherna. Efter en radda av dåliga resultat det senaste året så har fansen börjat att protestsera och tillslut fanns det ingenting annat som ledningen kunde göra. Everton skulle hålla en säsongsavslutande bankett där Årets spelarepris skulle delas ut, något som de fick ställa in på grund av rädsla för demonstrationer mot den spanske tränaren. De gjorde så att de släppte ett officiellt uttalande där de tog avsked av Martinez.

Istället vill klubben nu ha in Southamptons framgångsrike tränare Ronald Koeman. Holländaren står högst upp på Evertons lista men de inser att det kan komma att bli svårt. Trots att Evertons enormt rike sponsor, Farhad Moshiri, kan lova en transferbudget på 100 miljoner pund till det kommande transferfönstret så är Koeman för tillfället i en stadig klubb som han har styrt till möjligt Europaspelkvalifikation. Koeman är en extremt lovande tränare och skulle, med rätt medel, kunna styra upp Southampton och göra dem till en stormakt, med tanke på vilka spelare de har i truppen.

Det finns dock gott om andra kandidater, inte minst Frank de Boer, som väldigt öppet har visat sig vara intresserad av jobbet efter att ha sagt upp sig som Ajaxtränare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply