bet365

Stones pressar Everton – Transferbegäran inlämnad

Everton kan tappa nyckelspelaren

Ett storlag är i behov av en mittbacksstjärna, han får gärna vara engelsk. En mindre klubb har en mittbacksstjärna, som dessutom är engelsk.

Det är ingen hemlighet att Everton FC kan förlora sin mittback John Stones till storklubben Chelsea FC. Intresset för honom har huvudstadsklubben varit öppna med under lång tid och nu kommer nya uppgifter som kan få en affär att snart bli möjlig.

John Stones har nämligen börjat kämpa för att få igenom en övergång till Chelsea. Idag kommer trovärdiga BBC med uppgifter om att mittbacken lämnat in en transferbegäran. Självklart kan Everton neka transferbegäran men då riskerar man att göra Stones missnöjd och intensifiera en konflikt.

Något som dock komplicerar affären är att Evertons tränare Roberto Martínez ska vara irriterad på Chelseas tränare José Mourinho. Tidigare denna sommar berättade Mourinho för media att man lagt ett bud på mittbacken, ett uttalande som inte fick Martínez att hoppa av glädje. Sedan dess har han varit tydlig med sin ståndpunkt, John Stones är inte till salu.

Kan bli mycket dyr

Enligt flera källor har Everton redan tackat nej till ett bud på 400 miljoner kronor, de ska även ha tackat nej till två mindre bud dessförinnan. Om London-klubben ska få loss den unge mittbacken så kommer de behöva lägga ett ännu högre bud. För bara två år sedan köptes han från Barnsley för enbart 40 miljoner kronor, med andra ord kan Everton göra en rejäl vinst vid försäljning.

Anledningarna till att John Stones blivit så eftertraktad är många. Han är enbart 21 år gammal samt fostrad i England, något engelska storlagen söker då de har svårt att fylla kvoten med egna produkter i Champions League. Under tiden med Martínez har Stones visat sig mycket stabil i försvaret men det som får honom att sticka ut är hans passningsspel. Något som Viasat-experten Bojan Djordjic belyste i Premier League-studion:

– Han är absolut inte överskattad, han är en duktig spelande mittback och sådana finns det få av.

Högt upp på Chelseas önskelista

Chelseas ligastart har varit mindre bra, under de tre inledande ligamatcherna har man redan släppt in sju mål och därför har viljan att få in förstärkning i försvaret ökat. Ett mer desperat Chelsea i kombination med att John Stones börjar slita sig loss på egen hand bådar gott för en övergång, men frågan är om det kommer räcka.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply