Everton vill ha Wilfried Bony i utbyte mot John Stones

Everton vill ha Wilfried Bony i utbyte mot John Stones

Koeman vill förstärka anfallet

Den nye tränaren i Everton, Ronald Koeman, har inlett förhandlingar om en deal gällande försäljningen av John Stones, som kan komma att innebära att Wilfried Bony kommer till Goodison Park.

Everton har sedan avskedandet av Roberto Martinez inlett en slags fas av självförverkligande. De tog in Southamptons tränare Ronald Koeman, en hyffsat ung man som är känd för att satsa på ungdom och akademi. Han var även beredd att gå in i det nya projektet som Everton har startat upp, en nystart helt enkelt. Klubben har mycket pengar och är villiga att göra det som krävs för att börja få in resultat.

Vad som dock kan bli svårt att göra, även med alla pengar, är att behålla John Stones. Den unge och redan en så intelligent försvarare är jagad av toppklubbar överallt ute i Europa och har en önskan om att få spela Champions Leaguefotboll. Han har mest kopplats ihop med en flytt inom landet till Manchester City, då Pep Guardiola är envist övertygad om att han måste ha mittbacken i sin försvarskedja.

The Mirror skriver att Koeman träffade representanter från City förra veckan för att ta fram bästa möjliga affärsproposition för försäljningen av Stones. Everton sägs vilja ha en enkel affär, 50 miljoner pund för försvararen, men Koeman är väldigt ivrig att få med Wilfried Bony som en del av affären, för att lugna ner oroligheterna på den offensiva sidan. Speciellt när Romelu Lukaku inte har gett klara besked än hur hans framtid ser ut, då den belgiske anfallaren uttryckt en önskan även han om Champions Leaguefotboll.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365