Chelsea ute efter Stones

bet365

Chelsea vill plocka in Evertons yngling John Stones i sommar

Chelsea vann som bekant ligan för en dryg vecka sedan, men tränaren José Mourinho verkar inte helt nöjd med sin trupp. Enligt uppgifter vill han förstärka laget i sommar och en av spelarna portugisen vill plocka in är Evertons försvarare John Stones, 20. 

John Stones kom till Everton från Barnsley 2013 som en stor talang, väl under Roberto Martinez ledning i Everton har den unge försvararen utvecklats till en stabil försvarare, trots sin ringa ålder, och bildar nu ett starkt mittbackslås med veteranen Phil Jagielka. Nu uppger Daily Mail att inga mindre än mästarna Chelsea ska vara ute efter 20-årige Stones.

Egenfostrad

Enligt den engelska tabloiden ska José Mourinho hålla Stones mycket högt och portugisen gillar att han både kan spela i mitten samt till höger i försvaret. Däremot ska inte Evertons tränare Martinez vara speciellt sugen på att sälja sin försvarsklippa, i förra veckan sa Martinez att han kommer göra allt för att behålla sin spelare på Goodison Park. Däremot är han medveten om att Chelsea lätt kan komma med ett bud som blir svårt för Everton att tacka nej till.

Stones har en bonus då han är en egenfostrad spelare, något som Chelsea behöver i sin trupp, däremot ska Stones vara lite oroad över huruvida han kommer bli en startman eller inte i Chelsea, istället för att stanna och utvecklas och få spela kontinuerligt i Everton.

Den 20-årige engelsmannen har enligt transfermarkt.com ett marknadsvärde på ungefär 8,8 miljoner pund, under årets Premier League har det blivit 20 starter och ett mål, mot Manchester United i 3-0 vinsten för någon vecka sedan. Stones har kontrakt med Everton till 2019.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply