Dimitri Payet: ”Jag riskerade att gå bakåt i utvecklingen”

Dimitri Payet: "Jag riskerade att gå bakåt i utvecklingen"

Därför var han tvungen att lämna West Ham

Marseilles Dimitri Payet slog igenom på riktigt i somras efter en suverän uppvisning i EM, men därefter dalade hans stjärna allt mer i ett svagt West Ham, innan han i vintras tvingade till sig en omtalad flytt tillbaka till Frankrike och Marseille, och nu har han berättat varför han valde att flytta.

Det var i vintras som Dimitri Payet, efter en mycket kontroversiell historia, flyttade från West Ham tillbaka till hemlandet Frankrike och Marseille. Payet uppmärksammades rejält i somras, efter en mycket fin uppvisning i EM, men han lyckades inte riktigt komma igång i höstas i West Ham, och laget har haft det rejält svårt. Payet började strejka för att visa sitt missnöje och att han ville byta klubb, och efter mycket om och men flyttade han sedan i slutet av januari till Marseille, där han redan har gjort lika många mål på sex matcher (två stycken) som han gjorde på 18 Premier League-matcher. För den franska tidningen L’Equipe har han nu berättat om den bakomliggande anledningen till flytten.

– Jag hade ingen önskan att spela i de nedre regionerna av Premier League, berättade Payet för den franska tidningen via Goal.

– Det defensiva systemet som vi använde oss av gav mig inget nöje. Med en 5-4-1 framför vår box hade jag all frihet i världen, så det är svårt för mig att förklara. Du skulle kunna säga att jag var skitsur, ja. Jag jobbade hårt i varje match utan något nöje.

– Jag hade kontakt med Marseille och mest med Rudi Garcia, som har en spelfilosofi som jag är välbekant med. Så valet gjordes snabbt – om jag hade väntat sex månader, hade jag förlorat sex månader.

– Jag sade till mig själv att jag inte kunde utvecklas där (West Ham). Snarare motsatsen, jag riskerade att gå bakåt i utvecklingen. Jag behövde en annan utmaning, avslutade Payet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply