Officiellt: Crystal Palace värvar Patrick van Aanholt

Officiellt Crystal Palace värvar Patrick van Aanholt

Holländske vänsterbacken ansluter från Sunderland.

Crystal Palace har gjort klart med Sunderlands offensive ytterback Patrick van Aanholt för 14 miljoner pund. Kontraktet sträcker sig över fyra och ett halvt år.

Sedan Sam Allardyce anslöt till Londonklubben Crystal Palace i slutet av december har klubben varit på jakt efter förstärkningar för att kunna säkra ett nytt kontrakt i Premier League. Man har tidigare under januari plockat in Jeffrey Schlupp från Leicester, fått ett bud på Arsenals Carl Jenkinson accepterat, samt ryktats vara nära den förre Manchester Unitedprofilen Patrice Evra. Men när den franske vänsterbacken tidigare i veckan istället skrev på för Olympique Marseille, tvingades klubben istället sikta in sig på konkurrenten Sunderlands ytterback Patrick van Aanholt.

Den tidigare Chelseatalangen van Aanholt kom till Sunderland 2014 och har, trots klubbens kräftgång i ligan de de senaste åren, varit en av få ljuspunkter i Black Cats. Den 26-årige holländaren tränades under förra säsongen i Sunderland av just Sam Allardyce, som nu väljer att plocka in sin tidigare adept till Palace. Alldeles nyss blev övergången offentlig och summan ska enligt Sky Sports ligga på 14 miljoner pund. Till Crystal Palace hemsida säger Allardyce:

– ” Jag är mycket nöjd över att Patrick anslutit till klubben. Vi hade stor framgång tillsammans i Sunderland under förra säsongen, och han hade en mycket stor del i att vi då kunde säkra kontraktet. Han kommer att tillföra snabbhet och energi, han är mycket stark defensivt och har även en näsa för att göra mål”.

I en intervju med Palace hemsida så säger holländaren att Sam Allardyce var en stor anledning till att han valde just Crystal Palace. Han säger att han efter två och ett halvt år i Sunderland behövde ett miljöombyte, och att när Allardyce hörde av sig så var det inte mycket att tveka på.Kontraktet sträcker sig över fyra och ett halvt år. Och Crystal Palace verkar inte vara klara på transfermarknaden ännu. På en presskonferens under dagen på sade Sam Allardyce:

– ”Vi vill plocka in minst två spelare till. Martin Caceres är en  spelare som vi tittar på då han för tillfället är kontraktslös, han är intressant. Carl Jenkinson? Just nu prioriterar vi andra spelare men vem vet vad som kommer hända”.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365