Ian Wright Tror att Hans Största Förebild i Fotboll Har Dött

Ian Wright Trodde att Hans Största Förebild i Fotboll Hade Dött

Ian Wright är en av de mest produktiva målskyttarna i fotbollshistorien, men även han har sina idoler och förebilder. Engelsmannen blev som bekant tagen till tårar efter ett känslomässigt möte med en av sina hjältar. Anfallslegenden Ian Wright flyttade till Arsenal 1991, där han blev en av klubbens största ikoner genom tiderna. Han var deras bäste målskytt under sex raka säsonger och gjorde totalt 185 mål innan han lämnade klubben 1998.

Anfalls Kungen Ian Wright

Efter det blev Wright Arsenals bästa målskytt genom tiderna, men Thierry Henry överträffade honom så småningom. Wright gjorde även mål för Crystal Palace och är deras tredje bästa målskytt i historien med 117 mål totalt.

Ian Wright är en av de bästa engelska fotbollsspelarna genom tiderna. Han gjorde 9 mål på 33 matcher för sitt land och hade en framgångsrik karriär tills den tog slut år 2000. Sedan dess har han arbetat som expert på TV och radio och kommenterar sportmatcher.

Ian Wrights förebild

Även en världskänd fotbollsspelare som Ian Wright har sina egna hjältar, en av dem är Sydney Pigden, en gammal lärare. De har äntligen återförenats efter att ha varit åtskilda i ett känslosamt videoklipp som du kan se här.

Pigden, en hyllad krigshjälte och en av de yngsta stridspiloterna under andra världskriget, har tidigare uttryckt att han var stoltare över att se Ian spela för England än när han själv flög över Buckingham Palace efter krigsslutet.

”Jag har inte sett honom på 23-24 år så han förväntar sig nog att jag är begraven sedan länge nu. Han lär nog inte känna igen mig längre”, säger Pigden när han är påväg för att träffa Ian Wright.

Det Känslosamma mötet: Ian Wright & Sydney Pigden

Ian Wright är förvånad när han ser sin gamla lärare på läktaren i klassiska Highbury.

”Mr. Pigden, du lever… Jag kan inte tro det här, jag fick höra att du var död”, säger han.

”Han var alltid så stöttande mot mig och hade mig som sitt eget specialprojekt. Först nu inser jag hur viktig han var för mitt liv. Den första manliga förebilden i min uppväxt som försökte vägleda till rätt väg i livet.”

Därefter blir Ian Wright överväldigad av känslor och börjar gråta. De två delar en vacker omfamning som ger rysningar i resten av fotbollsvärlden.

”Jag vet inte vad jag ska säga, jag kan verkligen inte tro det, säger fotbollslegendaren om att se sin stora förebild vara i livet fortfarande.”

Ian Wright trodde att hans största förebild inom fotbollen hade dött, men blev överväldigad av känslor och glädje när han fick reda på att Sydney Pigden, hans gamla lärare, fortfarande levde. Wright tackar Pigden för att han var hans första manliga förebild och för att han ledde honom in på rätt väg i livet. De två delar en känslomässig omfamning som kommer att bli ihågkommen av fotbollsvärlden för alltid.

Missa inte VM 2022 i Qatar! Här kan du se vilka tider alla matcherna ska spelas i gruppspelen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply