Vändningen: Romelu Lukaku ratar Chelsea – för Manchester United

Gillar inte det defensiva jobbet

Romelu Lukakus framtid har länge sett väldigt osäker ut och anfallaren har under en tid ryktats vara nära att återvända till Chelsea, men nu sägs det att han kan rata Chelseas intresse för Manchester United, med José Mourinho som är ett stort fan.

Evertons Romelu Lukaku har gjort en strålande säsong, och har en stor chans att vinna Premier Leagues gyllene sko för mest gjorda mål under en säsong, då han för närvarande leder skytteligan. Den talangfulle belgaren har varit på flera toppklubbars radar under en lång tid, men Lukaku har valt att stanna i Everton. Detta ser dock ut att kunna ändras till sommaren, då anfallaren har uttryckt en önskan om att lämna klubben.

Det har talats mycket om att Lukaku kan komma att återvända till Chelsea, där han spelade mellan 2011-2014, men inte fick komma till spel tillräckligt ofta, vilket resulterade i en flytt till Everton. Nu är Chelsea mycket intresserade av att värva tillbaka anfallaren, då det ser ut som att stjärnanfallaren Diego Costa kommer att lämna till sommaren.

Men en ny utmanare har gett sig in i leken. Enligt engelska tidningen The Sun skall Manchester United, som också har varit intresserade av Lukaku under en längre tid, vara starka konkurrenter om belgarens signatur. Lukaku skall enligt uppgifter tveka på att han kan passa in i Antonio Contes defensiva spelsystem, som inte passar hans spelstil. José Mourinho söker också efter en striker och är en stor beundrare av belgaren, och intresset sägs vara ömsesidigt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply