bet365

Uppgifter: Senegalesen ser ut att återvända till Premier League

Två Premier League-klubbar intresserade av Demba Ba

Besiktas-forwarden Demba Ba ser ut att efter endast en säsong lämna klubben för att återvända till Premier League i sommar. Han har själv nämligen uttryckt sig vara villig att lämna Besiktas för spel i den engelska högstadivisionen. 

Inför den här säsongen lämnade målsprutan Demba Ba sin dåvarande klubb Chelsea för spel i turkiska Besiktas. Säsongen där har varit mycket framgångsrik för Ba som mäktat med 27 mål på 44 framträdanden för klubben, och han har genom detta ådragit sig flertalet intressenter ute i övriga Europa.

Ba: ”Premier League intresserar mig”

Ba har alltså flera intressenter villiga att köpa honom ute i Europa och han skulle kunna tänka sig att lämna Besiktas, något som bekräftats av honom själv i en intervju med The Mirror nyligen. Han tillfrågades då vad han tycker om den turkiska högstaligan ”Süper Lig”.

” Fansen i Turkiet är mycket passionerade och skapar en grym atmosfär under matcherna men det är ingen hemlighet att den generella nivån på matcherna i den här ligan är lägre än den som exempelvis England har.

Reportern passade även på att fråga Ba om hur han ser på den smått infekterade övergången från Chelsea till Besiktas han genomförde i somras samt vad han tror om sin framtid som fotbollsspelare.

” Sättet jag lämnade Chelsea på var inte det bästa men sådant är livet. Jag är fortfarande ung och tror mig ha en stor flytt kvar att genomföra i min karriär. Därför intresserar Premier League mig och jag håller mina alternativ öppna.”

Premier League klubbar vill värva

30-åringens uttalanden har nu gjort att ett flertal engelska klubbar vill värva målsprutan i sommar. Bland annat sägs West Ham vara en av klubbarna som vill värva Ba, men också West Bromwich uppges vara högst intresserade av forwardens tjänster. Men om Ba ens släpps av Besiktas är ännu inte klart. Istanbul-klubbens president, Fikret Orman, fastslog nämligen i en intervju nyligen att man redan fått in seriösa bud på Ba, men att man endast är villiga att acceptera något av dessa om en passande ersättare till 30-åringen finnes.

” Vi har fått in seriösa bud på spelaren och klubben kommer inte behålla någon som vill lämna, dock finns det spelare vi verkligen inte vill sälja. Demba Ba har haft en mycket bra säsong där han lyckats vinna våra supportrars hjärtan. Därför vill vi hitta en passande ersättare till honom innan vi ens överväger att genomföra en affär.”

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply