Uppgifter: ”Manchester City överens med Wolfsburg om De Bruyne”

Igår rapporterade Sky Sports om att Manchester City och Wolfsburg var i långt gångna förhandlingar om den belgiske stjärnan Kevin De Bruyne. Nu rapporterar andra medier att man har kommit överens om prislappen till slut.

Kevin De Bruyne lyckades aldrig i Chelsea, då han hade svårt att få speltid i klubben efter sin flytt från belgiska Genk. Han lånades ut till Werder Bremen i och med flytten sommaren 2013, och han spenderade en hel säsong hos den tyska klubben. Där gjorde han succé med bland annat 10 mål i Bundesliga, där han var en av Bremens mest framträdande spelare. Sedan blev det dock bara 9 matcher totalt för Chelsea under den nästkommande säsongen innan han lämnade för Wolfsburg i januarifönstret 2014. Sedan slog han igen rejält den förra säsongen, då han ledde sitt Wolfsburg till att ha en ordentlig chans att knipa åt sig titeln framför Bayern München med sina 10 mål och makalösa 20 assist. Den 24-årige belgaren har 33 A-landskamper för Belgien, där han är en utav de största stjärnorna numera.

Närmar sig Manchester City

De Bruyne har placerats i flera europeiska topplag under sommaren, men det sägs framförallt vara Manchester City som jagar mittfältaren. Under flera veckors tid har det rapporterats fram och tillbaka om de förhandlingarna mellan klubbarna, och ena stunden har det varit klart och den andra dementeras det hela. Igår rapporterade dock Sky Sports att en övergång var på väg att slutföras, och då Manchester City-fansen hopp om att en övergång kanske blir av till slut.

Överens om prislappen

Nu ska klubbarna också vara överens om prislappen då The Independent rapporterar att Wolfsburg har accepterat Citys bud på 50 miljoner pund, vilket slår engelsmännens transferrekord. Det rekordet sattes av Liverpools supertalang Raheem Sterling tidigare i somras, då han kostade 49 miljoner pund. Det rekordet kan alltså bli slaget med en miljon pund.

Tidigare i sommar har City även värvat Nicolas Otamendi från ValenciaPatrick Roberts från FulhamFabian Delph från Aston Villa och Enes Unal från Bursaspor.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply