Uppgifter: John Obi Mikel till Kina

Uppgifter: John Obi Mikel till Kina

Kan lämna Chelsea

Chelseas nigerian John Obi Mikel är på väg till Kina och jagas av minst 3 klubbar, uppger London Evening Standard.

John Obi Mikel är på väg att lämna Premier League och Chelsea. Redan i januari ryktades det om att Mikel kunde lämna Chelsea för Shanghai SIPG. Nu har nya rykten uppstått, och även dessa handlar om att nigerianen kan flytta till den kinesiska ligan i sommar.

Enligt London Evening Standard är minst tre kinesiska klubbar intresserade av att värva Chelseas mittfältare. Endast två klubbar nämns dock vid namn, och dessa är nyss nämnda Shanghai SIPG och Jiangsu SuningShanghai SIPG tränas av Sven-Göran Eriksson, medan Jiangsu Suning värvade från Chelsea redan i vintras, då man lockade till sig Ramires.

Det sägs dock att Chelsea är villiga att erbjuda Mikel ett nytt kontrakt på Stamford Bridge. Spelaren har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt med klubben. Det är osäkert om nigerianen vill tacka ja till det erbjudandet, då det har ryktats om att Chelsea trappar upp jakten på Paul Pogba. En värvning av Pogba skulle minska Mikels chanser till speltid, och kanske gör så att han hellre flyttar till Kina.

Den nigerianske landslagsmannen har spelat för Londonklubben sedan sommaren 2006. Efter tio år på Stamford Bridge kan Mikels sejour i klubben ta slut i sommar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply