Uppgifter: Bayern München jagar Willian

Kan knipa PL-vinnaren

Bayern München är på jakt efter en yttermittfältare som kan fylla en lucka i tyskarnas anfall, och de har ögonen på Chelseas högerytter Willian, och då den brasilianske yttern inte får så mycket speltid hoppas Bayern kunna locka till sig 28-åringen.

Bayern München har åtnjutit ännu en stark säsong, där de ännu en gång lyckades ta hem mästerskapstiteln i Bundesliga. Dessvärre lyckades de inte avancera i Champions League utan fick se sig besegrade av Real Madrid i kvartsfinalen, som nu står i final mot Juventus på lördag. Nu är de i full fart att blicka framåt, och se fram emot sommarens transferfönster, som är en utmärkt möjlighet att förstärka truppen där den är som svagast.

En position som München-ledningen vill fylla ut är högeryttern, där de inte har någon spelare som kan fylla den rollen till fullo. Arjen Robben och Frank Ribery börjar bli till åren och de unga stjärnorna Douglas Costa och Kingsley Coman känner mer till tillfreds på vänsterkanten, medans Thomas Müller kämpar med Thiago om en central plats i mitten.

Lösningen heter Willian och befinner sig för närvarande i Chelsea. Den tyska tidningen Abendzeitung München uppger att Willian är av stort intresse för det tyska topplaget. Brasilianaren har inte fått så mycket speltid alls under det gångna året och ryktet går att han inte är lycklig på bänken i Chelsea, trots att han vann Premier League-bucklan igen i år.

Bayern skulle behöva betala runt 50 miljoner euro för Willians signatur, vilket skulle göra honom till den dyraste spelaren i Bayerns historia. Problemet är att Willians kontrakt med Chelsea löper ut 2020.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply