Uppgifter: Barcelona vill låna in Saúl Ñíguez

Uppgifter: Barcelona vill låna in Saúl Ñíguez

FC Barcelona vill ta över lånet av Saúl Ñíguez som inte fått den speltid han hoppats på i Chelsea. Spanska medier menar nu att det kan bli en flytt tillbaka till hemlandet.

Under de sista timmarna på transferfönstret i somras lämnade Saúl Ñíguez sin dåvarande klubb Atlético Madrid för en utlåning till Chelsea. Spelaren var inte nöjd med situationen i den spanska huvudstadsklubben och hoppades få en nytändning efter flytten till Stamford Bridge. Flytten har dock inte alls fått det resultat man hoppats på och nu öppnar Saúl för att gå till en annan klubb i vinter.

Enligt den Barcelonabaserade tidningen Diario SPORT ska 26-åringen nu finnas med på FC Barcelona-tränaren Xavis önskelista. Även tv-programmet Jugones presenterar samma uppgifter. De spanska giganterna ska vara öppna för att ta över lånekontraktet från Chelsea då situationen inte ser ut att förbättra sig på de brittiska öarna.

Chelsea ska vara positiva till att överlåta kontraktet. Problemet ligger dock i att klubben som äger Saúl, Atlético Madrid, inte ska vara speciellt intresserade av att låna ut sin mittfältare till en ligakonkurrent mitt under säsongen.

Saúl har spelat i Atlético Madrids A-lag sedan 2012 och har kontrakt med klubben till och med sommaren 2026.

Den gångna säsongen var han med och vann La Liga med Los Colchoneros. Då blev det totalt 33 framträdanden i den rödvita tröjan.

SE ÄVEN: Uppgifter: Leipzig sätter prislapp på Dominik Szoboszlai

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply