United tillbaka in i jakten på Roma-stjärnan

Roma-mittfältaren, som missade VM på grund av skada, uppges desperat för att spela under hans tidigare landslagstränare och är inställd på att be den italienska klubben att enas om villkoren med Manchester United för sin försäljning.

Strootman, 24, var Van Gaals prio ett när han kom till Old Trafford men United-bossen misslyckades i somras men uppges ge det ännu ett försök i januari i och med Strootmans förbättrade knäskada.

Van Gaal spenderade över £150 miljoner på nya talanger i sommar, inklusive mittfältaren Angel Di Mara, Ander Herrera och Daley Blind, men holländaren skulle kunna göra plats för Strootman.

Enligt Goal är Strootman också angelägen om en flytt till Old Trafford trots att Roma insisterar på att han kommer att stanna kvar.

Strootman har inte spelat sedan mars men återvände till träning i slutet av oktober.

United tar an rivalerna Manchester City senare idag och efter en trög start på säsongen börjar Van Gaals mannar visa tecken på förbättring.

För närvarande innehar dem ’röda djävlarna’ en åttonde plats och är tio poäng bakom serieledarna Chelsea, United har slagit till med sena kvitteringsmål i dem två senaste matcherna och är obesegrat i fyra raka matcher sedan kollapsen i Leicester.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply