Tottenham vill värva Chelseas Diego Costa

Spurs vill göra en prestigevärvning – och köpa från lokalrivalen

Diego Costas framtid i Chelsea är minst sagt osäker. Den brasilianskfödde spanjoren, som var en stor anledning till att London-klubben bärgade PL-guldet den här säsongen, har fått anbud från många olika klubbar. Nu verkar det som om superstjärnan går till någon av dessa tre olika klubbar.

Att Diego Costa är eftertraktad på den europeiska, och internationella, fotbollsmarknaden är ingen underdrift. För den spanske landslagsmannen, som fick sitt genombrott i La Liga och Atletico Madrid har bud från lag världen över.

Det handlar bland i dagsläget om tre klubbar som är ute efter anfallsstjärnan och uppges ha goda, eller åtminstone rimliga, chanser att köpa loss honom.

Kan gå till Tottenham

Bland annat ryktas det att Atletico Madrid är beredda att köpa tillbaka sin förre succéspelare, men mycket beror på om Manchester United väljer att köpa Antonie Griezmann från just Madrid-laget.

Förutom det finns även flera – men åtminstone en – kinesisk klubb inblandad. En klubb som både skulle kunna höja den lön stjärnan tjänar i Chelsea samt ge London-klubben en rejäl summa för besväret.

Dock verkar det också som om Diego Costa kan komma att stanna i London. Men inte nödvändigtvis i Chelsea, utan i lokalkonkurrenten Tottenham.

– Jag skulle älska att ha Diego Costa i laget, säger Spurs tränare Mauricio Pochettino enligt Sky Sports. Samtidigt uppger Daily Mail att Tottenham skulle kunna komma att byta Harry Kane mot Costa, något som rört upp känslorna bland PL-tvåans fans på sociala medier.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply