Romelu Lukaku ersätter Diego Costa i Chelsea?

Diego Costa ryktas vara på väg bort från Chelsea den här sommaren, då flera toppeuropeiska klubbar jagar honom. Bland annat ska Altetico Madrid försöka vilja ta tillbaka honom. Nu börjar Chelsea därför förbereda ett bud på en spelare de kan tänka sig ersätta Costa med. Enligt flera, eniga, engelska medier ska det då handla om Evertons Romelu Lukaku.

Chelseas superstjärna Diego Costas framtid är allt annat än säker. Har har kopplats till många olika klubbar under den gångna året. Först och främst till Atletico Madrid, klubben där den brasilianskfödde spanjoren fick sitt genombrott.

Förutom det har även kinesiska klubbar jagat Diego Costa. Men trots monsterbud från Asien har både Chelsea och Costa avböjt miljonerna för att flytta. Istället verkar det som att han kan stanna. Skulle storstjärnan dock lämna finns det en plan på att ersätta honom.

Vill ta in belgiske stjärnan

För då Costa kopplas tillbaka till till den spanska huvudstaden och Atletico vill Chelsea ta tillbaka en gammal bekant. Det handlar om Romelu Lukaku. Den belgiske anfallaren sågs som en stortalang när han spelade för London-klubben men valde till slut att lämna och spela för Everton.

Där har han gjort det bra. Den här säsongen slåss Everton om Europa League-platserna i Premier League-tabellen, en stor anledning till att det gått så bra är belgarens galna målskytt. Han har för tillfället gjort 24 mål i ligan och sex assist. Något som förstås gör att Chelsea är extra benägna att eventuellt ersätta Costa med Lukaku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply