Riberys kaxiga uttalande

Den franske mittfältaren intervjuades i dagarna av tyska Sport Bild och berättade då vem han tycker borde ersätta fransmannen när han lämnar klubben.

Franck Riberys senaste uttalande späder på transferryktet om att Eden Hazard kan lämna Chelsea för spel i det tyska mästarlaget Bayern München. Fransmannen säger till tyska Sport Bild att han inte har några planer på att lägga av med fotbollen men när han väl gör det vill han se Eden Hazard som sin ersättare i den tyska huvudstadsklubben.

En av världens bästa

Ribery som vanligtvis inte drar sig för att skapa rubriker har under de senaste åren varit en av München-klubbens bästa spelare och har bland annat vunnit Champions League med den tyska klubben säsongen 2012/2013.Tillsammans med Arjen Robben har Ribery varit en mardröm för försvarsspelare i både den tyska ligan och i Champions League under deras tid i klubben. Båda spelarna är nu 31 år gamla och trots att fransmannen säger att han inte har några planer på att sluta pratar han ändå om vad han vill ska hända när tiden väl är inne.

”Finns inte många som mig och Arjen”

Efter att ha nämnt att han gärna vill se Eden Hazard som sin arvtagare säger han även att det inte är lätt att hitta någon spelare som man fylla hans skor.

– ”Det finns inte många spelare i världen som kan ersätta mig och Arjen Robben på ett enkelt sätt. Det finns inte så många som oss” sa Ribery till den tyska tidningen.

Slutat i landslaget

I mitten av augusti meddelade Ribery att han inte kommer att återvända till det franska landslaget. En av anledningarna sägs vara att han ville spendera mer tid med familjen men andra källor skriver även att det hela berodde på att landslaget och Bayern München hade olika rehabiliteringsmetoder vilket gjorde att spelaren missade förra årets VM-slutspel. Det hela sägs ha skapat ett bråk mellan landslagets läkare Franch Le Gall och Bayern Münchens motsvarighet Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

Det hela öppnar upp för att Deschamps kommer att ta in flera yngre spelare då inte heller Samir Nasri, Jérémy Ménez och Hatem Ben Arfa inte lyckats komma med i landslagstruppen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365