Pochettino: ”Bale är välkommen tillbaka”

Säger att man har en plats för walesaren

Försvarar den före detta Tottenham-spelaren och säger att det tar tid att anpassa sig när man flyttar från England till Spanien.

Gareth Bale inledde sin tid i Real Madrid på ett väldigt bra sätt men sen början av den pågående säsongen har walesaren inte gjort lika bra ifrån sig vilket gett honom väldigt mycket kritik, både från fans och media. Det har till och med ryktats om att mittfältaren ska vara på väg att återvända till Premier league där både Chelsea och Manchester United ska vara på listan över intresserade klubbar.

25-åringen kom till Real Madrid inför förra säsongen efter att den spanska huvudstadsklubben betalat en summa närmare £85 miljoner pund och det var många som lyfte på ögonbrynen när de såg transfersumman.

”Välkommen tillbaka till Tottenham”

En av de som stöttar Bale är Tottenhams tränare Mauricio Pochettino som i dagarna fick ge sin syn på spelarens situation i Real Madrid.

”Om han inte trivs i Madrid kommer vi alltid att ha en plats för honom, det är inte lätt när du kommer till en så pass stor klubb till Madrid. Han har kvalitéerna som krävs för att lyckas i Real Madrid men det tar tid” sa Pochettino som jämförde den Southampton-fostrade spelaren med Zinedine Zidane.

”Jag kommer ihåg när Zidane kom till Madrid och han blev kritiserad. Det tog honom tid att anpassa sig och kulturen är väldigt annorlunda för engelska spelare när de flyttar till Spanien. I Spanien vilar spelarna mitt på dagen och det är mycket lättare när du flyttar från Spanien till England. Här är det lättare att utvecklas och komma in i det hela. Jag skulle säga att han behöver mer tid för att komma in i det hela” sa Pochettino på presskonferensen inför helgens match borta mot Stoke.

SE ÄVEN: TOPP 10: Bästa frisparksskyttarna i världen

SE ÄVEN: Neymar hyllar Pogba: ”en fantastisk spelare”

SE ÄVEN: Cavanis uttalande späder på flyttryktena

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365