Pepe nära lämna Real Madrid – för Kina

bet365
Pepe nära lämna Real Madrid - för Kina

Kina-flytt allt närmre för Pepe

Real Madrid-spelaren som varit i klubben sen 2007 ser ut att lämna det spanska huvudstadslaget och bli nästa spelare att flytta till Kina.

Allt fler spelare väljer spel i Kina framför de europeiska toppligorna, detta framför allt då lönechecken ofta är fler gånger högre i det asiatiska landet än i Europa. De flesta spelarna flyttar till den Kinesiska superligan när de är i slutet på sina professionella karriärer men det finns även de som går dit ganska tidigt, bland annat Oscar som tidigare spelade i Chelsea. Det har även pratats om att Wayne Rooney kan bli världens bäst betalda fotbollsspelare och nu har ett nytt namn kommit upp på listan över spelare som kan vara på väg till Kina.

På måndagsmorgonen skriver Diario MARCA i sin pappersupplaga att Real Madrid-försvararen Pepe, vars kontrakt går ut efter säsongen, med största sannolikhet inte kommer förlänga med marängerna och istället flytta till Hebei China Fortune. Kineserna ska ha erbjudit den portugisiske landslagsmannen ett kontrakt med en lön på 10 miljoner euro per säsong, vilket är dubbelt så mycket som i dagsläget.

Försvararen har spelat i Real Madrid sen 2017 och efter snart tio säsonger har man nu inte kommit överens om en förlängning. Spelaren själv sägs vilja förlänga sitt kontrakt med två år men den spanska klubbledningen ska endast ha erbjudit ett ettårskontrakt.

Pepe har förutom erbjudandet från Kina även intresserade klubbar i Premier League att ta ställning till. Mittbacken vars kontrakt går ut i slutet av juni månad kan från och med januari förhandla fritt med en ny klubb.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply