Pedros agentur: ”Manchester United kanske somnade”

Agenturen förklarar Pedro-dramat

Det såg ut som en självklarhet under lång tid har blev en stor prestigeförlust. Anfallaren Pedro gick inte till United utan konkurrenten Chelsea.

Det är en av transfersommarens stora händelser. När rapporterna kom om United-bossen Ed Woodward befann sig i Barcelona för att göra klart affären var det inte många som tvivlade. Pedro skulle lämna Barcelona för spel i Manchester United, något annat vore konstigt. Då kom chocken, rykten surrade om att Chelsea också ville ha anfallare, inte långt därefter var han i London för en läkarundersökning innan han skrev på.

Frågan många ställer sig är: Hur kunde Manchester United misslyckas med att värva Pedro. De senaste åren har man ryktats vilja köpa Bale, Ramos, Coleman, Clyne, Gündogan, Cavani och sedan misslyckats. Nu kan man tillägga Pedro i den osmickrande listan.

Gick för långsamt

Vad gäller just misslyckandet av Pedro så är i alla fall hans agentur säkra på sin sak, United gick för långsamt fram i förhandlingarna. Enligt Radio Club Tenerife ska Pedros agentur ha sagt:
– Manchester United kanske somnade. Förhandlingarna med Chelsea var som en blixt.

Redan innan Pedro-affären gick i stöpet var Woodward kritiserad i United, detta misslyckande stärker knappast hans anseende.

United kunde ha fått Pedro om de ville

Under en presskonferens fick Uniteds tränare, Louis van Gaal, frågan om varför man misslyckades med att värva Pedro. Han menade att man helt enkelt hade kunnat få Pedro om man hade velat men man var inte intresserade av Pedro. Ett uttalande som väcker frågor. Aftonbladets Patrik Sjögren undrade varför Ed Woodward varit i Barcelona om man inte vill ha Pedro. Sjögren menar på att det i själva verket rör sig om en efterhandskonstruktion för att rädda klubbens ansikte.

Vad som verkligen är sanningen är omöjligt att veta men det går absolut att fundera på om Ed Woodward verkligen är rätt man för jobbet.

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply