Officiellt: Leicester-anfallaren köps loss av Bundesliga-klubb

Hoffenheim köper loss Andrej Kramaric från Leicester City

Andrej Kramaric var en väldigt eftertraktad spelare när valet i januari 2015 föll på Leicester City. Efter ett mindre lyckat år i klubben så lånades kroaten i vintras ut till tyska Hoffenheim, där han efter ett desto bättre lyckat halvår nu får stanna kvar. Hoffenheim köper loss Kramaric från Leicester och skriver ett fyraårskontrakt med spelaren.

Andrej Kramaric var i januari 2015, efter 55 mål på 64 tävlingsmatcher under 1,5 år i kroatiska Rijeka, stekhet och nobbade bland annat Chelsea när Leicester tillslut lyckades värva den då 23 år gamle anfallaren för 110 miljoner kronor. Efter ett floppartat debutår i Premier League så lånades Kramaric ut till tyska Hoffenheim i vintras.

I Bundesliga har det gått desto bättre. Det blev fem mål och fyra assist på 15 matcher när Kramaric hjälpte Hoffenheim att säkra Bundesliga-kontraktet, något som fick klubben att vilja behålla anfallaren.

Överens om ett fyraårskontrakt

Nu är det alltså klart. Hoffenheim köper loss Andrej Kramaric från Leicester och signerar honom på en permanent deal. Kontraktet gäller fyra år, vilket betyder till och med säsongen 2019-2020. I Hoffenheim blir Kramaric lagkamrat med Jiloan Hamad.

Den numera 24 år gamle Kramaric har tre mål på nio landskamper för Kroatien på meritlistan och har blivit uttagen till Kroatiens preliminära trupp till sommarens EM-slutspel.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply