Officiellt: John Terry flyttar till Aston Villa

Aston Villa bekräftar värvningen av John Terry

Det stod klart tidigare i våras att John Terry inte skulle få förlängt kontrakt med Chelsea och att klubbikonen antingen skulle få hänga skorna på hyllan eller flytta vidare till en annan klubb. Nu bekräftar Aston Villas ägare, dr Tony Xia, att Terry är klar för klubben.

Efter att ha tillhört Chelsea i 22 år är John Terrys tid i klubben över. Föreningen valde att inte förlänga ikonens kontrakt. Mittbacken har letat efter en ny klubbadress, och det verkar som att flytten inte blir särskilt lång. Spelaren ser ut att stanna inom Englands gränser och inte till Kina eller MLS som det gårr lösa rykten om.

De tre huvudspåren i England har varit Bournemouth, Birmingham och Aston Villa. Spåret har smalnat in de senaste dagarna och Sky Sports har flitigt rapporterat om att Terry kommer allt närmre Aston Villa. Nu är affären också klart – det bekräftar klubbens ägare Tony Xia via sitt twitterkonto.

Ingen tränarroll

Enligt engelsk media kommer Terry dock inte få en kombinerad spelar-tränarroll utan han kommer enbart spela. Chelsea har redan erbjudit Terry en tränarroll i deras akademi så ett troligt alternativ är att Terry spelar två år i Aston Villa innan han återvänder till London och Chelsea som just tränare.

Även om affären inte är bekräftad på Villas officiella hemsida har klubbens ägare, Tony Xia, hälsat Terry välkommen på sitt officiella twitterkonto och att han kommer presenteras inom kort.

Sky Sports menar att kontraktet kommer sträcka sig över två säsonger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply