Officiellt: Chelsea värvar försvarare från Augsburg

Abdul Baba Rahman klar för spel i Chelsea

Chelsea har under den senaste tiden varit på jakt efter en ersättare till den flyktade Filipe Luis. Både Alex Telles och Abdul Baba Rahman har nämnts i diskussionerna och nu står det klart att Chelsea har värvat den sistnämnde, som ansluter från Bundesliga-laget Augsburg.

Filipe Luis lämnade nyligen Chelsea för att återvända till sin förra klubb Atletico Madrid. Brassen hade svårt att peta Cesar Azpilicueta på vänsterbackspositionen och flyttar alltså tillbaka till Spanien för att få mer regelbunden speltid.

Nu har Chelsea gjort klart med Filipe Luis ersättare.

”En av de största klubbarna i världen”

Chelsea bekräftade under gårdagskvällen på sin officiella hemsida att man värvat Abdul Baba Rahman från Augsburg för en icke känd övergångssumma. 21-åringen har skrivit på ett kontrakt med London-klubben som sträcker sig över fem säsonger fram till 2020.

Rahman, som är född i Ghana, är en offensiv ytterback som håller till på vänsterkanten och han kan även spela högre upp i planen som en yttermittfältare. Det var givetvis en lycklig spelare efter kontraktssigneringen.
– Jag är väldigt glad över att skriva på för Chelsea som är en av de största klubbarna i världen. Jag kan knappt vänta på att få träna med mina nya lagkamrater och jag ser speciellt fram emot att få jobba med Mr.Mourinho, sa Rahman till Chelseas hemsida.

– Jag ser även fram emot att få träffa fansen så snart som möjligt.

13 A-landskamper för Ghana

Abdul Baba Rahman, som har 13 A-landskamper för Ghana på meritlistan, kom till Augsburg under sommaren 2014 från Greuther Furth och gjorde 31 framträdanden under sin tid i Bundesliga.

Noterbart är också att Rahman var den spelare i Bundesliga som lyckades få till flest godkända tacklingar under den förra säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply