Officiellt: Chelsea lånar ut Michael Hector till Frankfurt

Eintracht Frankfurt lånar försvararen Michael Hector från Chelsea

Chelsea och Antonio Conte håller på att fastställa den trupp som ska försöka vinna Premier League säsongen 2016/2017. En spelare som inte kommer vara del av den är Michael Hector som lånas ut till Eintracht Frankfurt.

Att släppa fram unga spelare på löpande band är inte Chelseas främsta egenskap utan man satsar oftast på att köpa färdiga spelare som kan prestera direkt. I sommar har man också en hel del rykten gällande A-lagsspelare. Man har haft bud på Cesc Fabregas, Diego Costa och Oscar från andra klubbar. Men man har också själva lagd bud på Victor Nilsson Lindelöf, Romelu Lukaku och James Rodriguez.

Klubben har trots allt en av landets absolut bästa akademier. Man vinner ofta både U18- och U21-serien samt Youth League, ungdomarnas motsvarighet till Champions League. Nu har man bekräftat att ännu ett löfte lånas ut. Det handlar om 24-årige Michael Hector som kommer spela i Eintracht Frankfurt kommande säsong.

Spelskicklig mittback

Chelsea bekräftade under torsdagen att Michael Hector lånas ut till Bundesliga-laget Eintracht Frankfurt säsongen ut. Den spelskicklige mittbacken, som även kan spela på mittfältet, köptes från Reading förra sommaren men lånades tillbaka till Reading säsongen ut.

Hector är en landslagsman för Jamaica även om han är född och uppvuxen i London.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply