Officiellt: Chelsea lånar ut Christian Atsu

Christian Atsu lånas ut till Malaga säsongen ut

Det blev ingen succé i Everton eller Bournemouth för Chelseas ghananske yttermittfältare Christian Atsu. Nu lånas han istället ut för problemfyllda Malaga som slåss för sin överlevnad i La Liga.

Christian Atsu kom till Chelsea 2013 som ett spännande afrikanskt råämne från Porto. Han lånades ut till Vitesse omedelbart där han hade en bra säsong. Därefter lånades han ut till Everton, men framträdandena blev få och Atsus utveckling stagnerade rejält.

Istället skulle han bli en viktig del hos nykomlingarna Bournemouth som tänkte Atsu som en ordinarie vänstermittfältare. Den platsen tog iställer Marc Pugh och Atsu har ännu inte gjort något framträdande i Premier League för Bournemouth. Därför kallades han tillbaka till Chelsea och bara någon dag senare bekräftade klubben på sin officiella hemsida att han lånas ut till Malaga.

Kontraktet går ut i sommar

Chelsea skriver att han lånas ut fram till hans kontrakt går ut i sommar. Det är extremt otroligt att Chelsea ska förlänga Atsus kontrakt så tiden i Malaga är en viktig plattform för Atsu. Han behöver nämligen en ny klubb att spela i nästa säsong.

Tidigare har Sunderland jagat Atsu men det är inte särskilt troligt att Sam Allardyce är speciellt sugen på Atsu längre.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply