Officiellt: Chelsea-anfallaren Stipe Perica till Udinese

Officiellt: Chelsea-anfallaren Stipe Perica till Udinese
bet365

Chelsea lät den unge anfallaren gå

Chelsea har sålt den unge kroatiske anfallaren Stipe Perica till italienska klubben Udinese efter att lånekontraktet på 18 månader var över.

Den unge och lovande anfallaren Stipe Perica kom till Chelsea 2012, från Zadar i Kroatien där han började sin professionella karriär, och blev direkt utlånad. Vid denna tiden rapporterades det om att stora lag som Manchester City och Everton var intresserade av anfallaren. Men han hamnade i Holland och den holländska klubben NAC Breda. Sitt första mål för klubben gjorde han redan i debuten när han kom på som en avbytare och tryckte in ett mål i en 5-1 vinst över Roda JC. Efter ett första år i klubben föll det sig så att det blev en utlåningsförlängning.

Men när klubbens tränare Nebojsa Gudelj fick sparken blev hans roll i laget extremt minimerad och det slutade med att han bara var en deltidsspelare. Då bad han om att få byta klubb, någonting som Chelsea gick med på att fixa och det blev istället Udinese i Italien. Till Udinese kom han i januari 2015 och gjorde fyra mål på 22 matcher i alla turneringar i Italien.

Klubben tycker så mycket om spelaren att de nu, 18 månader senare när utlåningskontraktet är till ända, har utnyttjat möjligheten att köpa ut Perica i slutet av hans utlåning, en deal som sägs vara värd lite mer än 3 miljoner pund skriver Express. Han gjorde aldrig en A-lagsmatch i Chelsea under fyra år med klubben men har representerat sitt land på U21nivå.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply