Officiellt: Atsu förstärker PL-nykomlingen

bet365

Chelsea lånar ut Atsu till Bournemouth

Bournemouth har gjort klart med ett riktigt prestigelån inför nästa säsong då man i kamp med ett par andra PL-klubbar lyckats sno åt sig Christian Atsu från Chelsea.

Christian Atsu anslöt till Chelsea 2013 från FC Porto. Sen dess har ghananen haft det oerhört tufft att ta plats i London-klubben och har varit utlånad vid två olika tillfällen till både Vitesse och Everton. Under den senaste säsongen i Everton blev det snålt med speltid för 23-åringen (5 framträdanden i PL) då lagets tränare Roberto Martinez ofta valde att satsa på andra spelare så som Kevin Mirallas och Aaron Lennon.

Läs även: Bournemouth värvar norsk landslagsman

Men intresset för Atsu, trots en medioker säsong, var inte direkt svalt när han nu återigen återvände till Chelsea efter låneperioden, utan den hypersnabbe yttermittfältaren har redan nu gjort klart med en ny klubb inför nästa säsong.

”Vi är väldigt, väldigt nöjda”

Christian Atsu kommer under säsongen 2015/2016 att spela för nykomlingen i Premier League, Bournemouth.

Lånet sträcker sig över hela säsongen och det är en oerhört glad manager i ”Cherries” som säger såhär om sin senaste värvning.
– Vi var tvungna att kämpa om Atsus signatur med en rad andra Premier League-klubbar för att få honom, så vi är väldigt, väldigt nöjda, säger Eddie Howe till Sky Sports.

– Christian är en spelare som har en otrolig erfarenhet om man tittar på hans karriär som han haft. Vi lånar en spelare med en enorm potential.

– Han kommer att tillföra fart och en förmåga att utmana sin motståndare vilket är väldigt viktigt i Premier League. Han kommer bli en otrolig värvning för oss.

Atsu, som har 33 landskamper för Ghana trots sin ringa ålder, blev i början av året utsedd till den bäste spelaren i de Afrikanska Mästerskapen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365