Nolito: ”Om jag går till Barca är det för att…”

Celta-spelaren är aktuell som Pedros ersättare i Barcelona

Pedro har lämnat Barcelona och är klar för Chelsea, vilket öppnar för en övergång för Celta-spelaren Nolito, som Barca uppgetts vara intresserade av den senaste tiden. 28-årige Nolito hänvisar Barca till att prata med Celta Vigo om de vill värva honom, samtidigt som han nämner att det vore en stor utmaning att spela för den spanska storklubben.

Nolito värvades till Celta Vigo från Benfica sommaren 2013 och har under sina två år i klubben stått för en fin utveckling. Totalt har det blivit 71 ligamatcher och 27 mål för spanjoren, som fyller 29 år i oktober. Som följd av den fina utvecklingskurvan har Nolito även debuterat för det spanska landslaget, där han nu har två landskamper i bagaget.

Efter att Nolito, som har ett kontrakt med Celta Vigo över ytterligare fyra säsonger, har växt fram till en stor nyckelspelare i sitt Celta har intresset för honom växt på sista tiden, och under sommaren så är det framförallt ingen mindre än Barcelona som har rapporterats vara intresserade av yttermittfältaren. I slutet av juli månad kommenterade Celta-tränaren Eduardo Berizzo intresset för Mundo Deportivo.

-Om någon betalar Nolitos utköpsklausul så måste vi titta efter en ersättare. Det är likadant för alla spelare, men det hade varit en stor förlust och det hade krävts ett stort jobb för att hitta en ny spelare, sa Berizzo då.

”Om jag går till Barca är det för att…”

Efter att Barcelona sålt Pedro så uppges klubben ha trappat upp jakten på Nolito, som enligt Mundo Deportivo har en utköpsklausul på ungefär 18 miljoner euro, motsvarande runt 170 miljoner kronor. I samtal med Vigo-versionen av Radio Marca berättar Nolito att han skulle vara intresserad av en flytt till Barca, även fast det innebär att han ger sin givna startplats och nyckelroll i Celta Vigo.

-Celta bestämmer. Det finns en klausul i mitt kontrakt och om Barca verkligen vill ha mig får de prata med min klubb, säger Nolito till Radio Marca och fortsätter.

-Att spela i Barca skulle vara en utmaning. Även om jag inte skulle spela varje minut, så ger Barca dig mycket. Celta är mitt hem, men om jag går till Barca är det för att de är bäst. Om det handlade om pengar skulle jag inte vara kvar här, jag har haft mer lukrativa erbjudanden. Barca är mästare och Champions League-vinnare.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply