Mourinho efter 2-2 mot Newcastle

”Jag måste försöka förstå hur ett lag kan spela så dåligt i första halvlek och så bra i en annan”

Jose Mourinho underkänner Chelseas spel i första halvleken i 2-2 matchen mot Newcastle, betygsätter lagets insatser som ”minus ett”.

Gårdagens match mellan regerande ligamästarna Chelsea och Newcastle, som förra året hamnade två placeringar ovanför nedflyttningsstrecket, slutade 2-2. Efter 45 minuter hade Perez and Wijnaldum gett Newcastle en 2-0 ledning, något som avbytarna Willian och Ramires sedan utjämnade för Chelseas del. I en intervju med Sky Sport efter matchen sågade Mourinho sitt lag.

– Jag tycker att i första halvleken, på en skala noll till 10 – minus ett. Så dåligt, säger Mourinho till Sky Sport.

– I varje aspekt av spelet var vi dåliga. Det var för många svaga individuella insatser. Konsekvensen av det blir att det är omöjligt för ett lag att vara ett bra konkurrenskraftigt lag.

Vidare menar han på att efter att ha fått rört om lite i laget fick han responsen han ville ha för att kunna gå vidare i spelet. Hur som räckte inte det hela vägen.

– När vi gjorde det andra målet kände jag att det skulle bli svårt att vinna matchen för jag visste vad Newcastle ville, säger Mourinho.

– Jag vet också vilken slags domare Mr. Atkinson är. Han stannar spelet och ger tid. Han pratar för mycket och har långa konversationer med spelarna. Jag visste direkt att det skulle bli svårt, men spelarna försökte i vilket fall. Jag är riktigt nöjd med andra halvleken men riktigt besviken med den första. Jag måste försöka förstå hur ett lag kan spela så dåligt i första halvlek och så bra i en annan.

Diego Costa var inte deltagande i lördagens match på grund av sin avstängning på tre matcher. På frågan om huruvida Mourinho kände att Costa saknades i laget, sade han:
– Självklart. Alla vet att vi förlorar potential när vi inte har honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply