Manuel Pellegrini erbjuds jobb i Zenit nästa säsong

Manuel Pellegrini erbjuds jobb i Zenit nästa säsong

Zenit vill se Manuel Pellegrini på tränarposten

Enligt Daily Mirror kan chilenaren som lämnar Manchester City i sommar komma att ta över Zenit Sankt Petersburg i den ryska ligan.

Att Manuel Pellegrini lämnar Manchester City efter säsongen är redan klart. Ersättaren kommer att bli Pep Guardiola, men var Pellegrini kommer träna nästa säsong är fortfarande oklart. Det har pratats om att från en flytt till Valencia och förhandlingar med Chelsea men ännu har inget blivit klart.

Nu kommer The Daily Mirror med uppgifter om att Pellegrini fått ett kontraktsförslag av ryska Zenit Sankt Petersburg att ta över storklubben till nästa säsong. André Villas Boas kommer inte att fortsäta på tränarposten i klubben nästa säsong och därför letar man nu efter en rutinerad tränare som kan kvalificera laget till Champions League-spel nästa säsong.

Förutom Ryssland ska tränaren även ha fått erbjudanden från Sydamerika och ännu fler klubbar sägs kunna komma att höra av sig om han skulle ta Manchester City till final i Champions League.

Förlängde med ytterligare två år

Trots de dåliga resultaten i Europaspelet tidigare år valde klubben att förlänga kontraktet med sin manager. City meddelade då på deras officiella hemsida att de kommit överens med Pellegrini om ett nytt kontrakt som sträcker sig till juni 2017. Liknande förlängningar har gjorts med 61-åringens tränarstab.

– Jag är stolt över att träna Manchester City och är därför väldigt nöjd över att ha gått med på det här kontraktet, berättade Pellegrini för klubbens hemsida efter att kontraktet skrivits på.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply