Lukaku: ”Jag frågade Zlatan om lov”

Zlatan Ibrahimovic ersättare Romelu Lukaku har stor respekt för sin företrädare

För cirka en månad sedan stod det klart att Manchester United inte förlänger med den skadade Zlatan Ibrahimovic även om det inte är helt omöjligt än. Ersättaren gjordes det klart med igår och han kostade närmre 1 miljard kronor, men han frågade ändå Zlatan om lov om tröjnummer.

Det var på måndagskvällen som Manchester United äntligen presenterade Romelu Lukaku efter en lång kamp med Chelsea om anfallaren. Man tvingades betala 75 miljoner pund, cirka 815 miljoner kronor, en summa som kan stiga upp emot 1 miljard kronor med bonusar de kommande åren. En av Premier Leagues absolut största och mest omtalade affärer genom tiderna.

Lukaku har öst in mål i både Anderlecht och Everton under sin karriär och den enda riktigt tunga perioden hade han under sina år i Chelsea under José Mourinho. Men portugisen valde ändå att satsa stenhårt på den belgiska centertanken och ser honom som Zlatans direkta ersättare. Lukaku har dock respekt för Zlatan och hans status i Manchester United. Han frågade nämligen Zlatan om lov om han fick ta över hans tröjnummer.

”Zlatan var huvudpersonen i Manchester United”

När Lukaku presenterades av Man United valde han att ta Zlatans nummer 9 på sin tröja nästa år. Men 24-åringen frågade Zlatan om han fick lov att ta hans nummer.
– Anfallare spelar med nummer nio, det är ett fint nummer. Jag frågade Zlatan om lov och jag vill tacka honom för att han tillät mig att ta det, sade han till ESPN och fortsatte:

– Zlatan var huvudpersonen i Manchester United och han är en spelare jag verkligen ser upp till. Jag lär mig av honom.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply