Louis van Gaal: ”Det är över”

Louis van Gaal: ”Det är över”

Erkänner själv att hans tid är förbi

Manchester Uniteds tränare Louis van Gaal har som svar på frågor om sin framtid enbart svarat att det är över, något som alla har tolkat som att han refererar till sin tid som Uniteds tränare, klubben menar dock på att han menade säsongen.

Igår så vann Manchester United FA-cupen mot Crystal Palace efter en jämn match som svängde fram och tillbaka. Det var tack vare Jesse Lingards sena utjämnare som United till sist fick stå uppe på podiet som vinnare. Det var emotionellt för alla efter en säsong som varit dålig prestationsmässigt och tränare Louis van Gaal har tillsammans med laget fått utstå mycket kritik. Det har länge sagts att van Gaal kommer få sparken som tränare för United och den som häftigast har ryktats kliva in i hans ställe är Jose Mourinho, som har varit arbetslös sedan han fick sparken av Chelsea i december.

Det fanns ett visst hopp för van Gaal att en FA-cupvinst skulle kunna övertyga Uniteds ägare om att han fortfarande är rätt man för jobbet men The Daily Mirror skriver att så inte är fallet, något som van Gaal till och med själv skall ha bekräftat nu. På väg ut från sitt hotell i London blev han påhoppad av reportrar som frågade honom om hans framtid och han svarade:

– Nej, nej, nej, det är över.

Detta har alla tolkat som att det betyder att hans tid som tränare för United är över, men klubben har nu gått ut och sagt att så inte är fallet. Klubben säger att van Gaal refererade till säsongen. Trots detta förväntas Mourinho presenteras inom 48 timmar, som ny tränare för Manchester United. van Gaal har 12 månader kvar på sitt kontrakt vilket förväntas komma att bli utbetalat. Det rapporteras vidare om att van Gaal kommer att träffas med Uniteds ledning och medlemar ur Glazier familjen under söndagen för att få beskedet om att han kommer att få sparken, någonting som han redan verkar vara väldigt medveten om själv.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply