Kepa nära Chelsea

Kepa nära Chelsea

Målvaktstalangen nära flytt till Premier League

Athletic Clubs stjärnmålvakt och store talang, Kepa Arrizabalaga, är på väg bort från klubben. Enligt många olika engelska medier, samt den Madrid-baserade tidningen Marca, så ska Chelsea vara ute efter keepern.

Det beror inte minst på att deras egen keeper är på väg till Real Madrid. Något som även Kepa varit. Men Athletic ska inte vara beredda på att släppa in målvakt till huvudstadslaget.

I alla fall inte i Spanien. När det istället handlar om den engelska huvudstadsklubben så kan det bli av en affär. Något som kommer att kosta Chelsea närmare 800 miljoner kronor för målvakten so satt på bänken i Athletics 2-2-match mot Östersund förra året.

Skrev på till slut

SE HÄR: TV-tider NHL 2018

I vintras var Real Madrid nära ett köp, uppgavs det. Det var inte många som tvivlade på att Kepa Arrizabalaga skulle lämna Athletic Club för spel i Real Madrid. Med endast några månader kvar på kontraktet med den baskiska klubben såg det ut att bli en flytt till huvudstadslaget. Övergångssumman och lönen var redan bestämt och det var egentligen bara en tidsfråga innan övergången skulle bli officiell.

Efter 16 månaders förhandlingar med Real Madrid tröttnade dock den spanska målvakten på att vänta. Marängerna ska ha dragit ut på tiden för länge och på måndagsmorgonen står det nu klart att Kepa förlänger med Athletic Club.

Det nya kontraktet sträcker sig till och med sommaren 2025 och utköpsklausulen höjs från 20 till 80 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply