José Mourinho vill ha tillbaka Rio Ferdinand i Manchester United

Mourinho vill ha in United-ikonen i ledarstaben

José Mourinho är klar som ny tränare för Manchester United. Nu kan portugisen göra sitt första drag i klubben, han vill nämligen ha in Rio Ferdinand i ledarstaben.

José Mourinho kommer att ta över Manchester United inför säsongen. Efter att ha tränat klubbar som Porto, Real Madrid och Chelsea har han tydliga idéer över vad som passar honom och inte. För tillfället är han i full gång med förberedelserna inför sitt nästa uppdrag och håller på att bygga upp en framgångsrik ledarstab. En person som han önskar ska ingå i denna är Rio Ferdinand, skriver Daily Mirror.

Har kontaktat United-ikonen

Ferdinand har flera år bakom sig som professionell spelare i Manchester United. För ett år sedan lade han fotbollsskorna på hyllan och har sedan dess arbetat som expert för engelska tv-kanalerna BT Sports och BBC. 37-åringen har själv avslöjat att han har fått flera förfrågningar att bli tränare i andra klubbar efter det, men som han avvisat.

Enligt brittiska medier kan en tränarroll däremot bli aktuell för den forne United-backen nu. Mourinho uppges ha kontaktat honom gällande situationen men ännu inte fått något konkret svar. Portugisen anser att Ferdinand har ”enastående kvalitéer” som passar utmärkt in i hans nya lagbygge, där han framförallt uppskattar ikonens hanterande av yngre spelare.

Ryan Giggs framtid fortsatt oviss

Ytterligare en anledning till att Mourinho vill plocka in Ferdinand beror på att Ryan Giggs kan lämna Old Trafford efter 29 år. United-legenden har begärt ett möte med Louis van Gaals efterträdare den här veckan för att diskutera vilken roll som hade passat honom. Ifall han inte gillar förslaget han får kommer han att överväga ett eventuellt avsked.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply