John Obi Mikel kan lockas iväg till Kina

John Obi Mikel kan lockas iväg till Kina

Tianjin Teda förbereder ett lukrativt bud för John Obi Mikel

Kina håller på att bli en stormakt i fotbollsvärlden och man värvar ständigt mäktiga namn till sin liga. Oscar, Axel Witsel och Carlos Tevez har redan gått dit i vinter och snart kan John Obi Mikel göra trion sällskap i Kina.

John Obi Mikel är en av Chelseas trotjänare nuförtiden och en av få spelare som är kvar från gamla gardet när Chelsea inledde sin nya storhetsperiod i mitten av 2000-talet. Sedan debuten år 2006 har Mikel hunnit med att göra hela 249 Premier League-matcher, men ingen av dessa har varit denna säsongen. Antonio Conte har nämligen inte använt sig av Mikel en enda gång.

29-åringen sägs vara på väg bort och det är inte så konstigt. Han har fortfarande många år kvar av sin elitkarriär och det finns säkerligen flera klubbar som behöver en Mikel-typ. Nästa äventyr ser dock inte ut att bli i England eller i Europa. Kinesiska Tianjin Teda förbereder ett lukrativt bud på nigerianen.’

Rejäl löneökning

Enligt Daily Mail har Tianjin Teda förberett ett kontrakt till Mikel som skulle betyda att mittfältaren tjänar drygt 1,6 miljoner kronor i veckan, en markant ökning jämfört med vad han tjänar i Chelsea. Tidningen menar också att Mikel och Chelsea båda tycker att budet är väldigt intressant och att ett beslut snart kommer tas.

På väg in i Chelsea är Ricardo Rodriguez, James Rodriguez och Javier “Chicharito” Hernandez.

LÄS MER OM CHELSEA PÅ SILLYSEASON
– Chelsea löner och lönelista.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply