Ezequiel Lavezzi bekräftar: nobbade storklubbar för spel i Kina

bet365
Ezequiel Lavezzi bekräftar: nobbade storklubbar för spel i Kina

Lavezzi nobbade bud från Serie A och Premier League

Säger till franska Canal Plus att han tackade nej till flertalet klubb i Europa för flytt till Kina, samtidigt som han förklarar varför han tog det beslut som han gjorde.

Många lyfte på ögonbrynen när det stod klart att Ezequiel Lavezzi blev klar för Hebei China Fortune för drygt två veckor sen. Spelaren hade jagats av flera storklubbar runt om i Europa, ValenciaInter och Chelsea var alla intresserade av att värva argentinaren vars kontrakt går ut i sommar men tillslut blev det Hebei China Fortune som drog det längsta strået, om än oväntat.

Nu avslöjar spelaren att han hade bud från flera storklubbar i Europa. Lavezzi flyttar till Kina i sommar och kommer med största sannolikhet att tjäna runt 15 miljoner euro per säsong, detta i en liga där det tidigare stått klart att bland annat Jackson MartínezAlex Teixeira och Ramires kommer att spela när ligan väl drar igång.

Nu avslöjar spelaren vad det var som gjorde att han valde att flytta till Chinese Super League istället för Serie A eller Premier League.

– Jag kunde ha valt att flytta till Inter, Chelsea eller Manchester United men valde Hebei Fortune på grund av projektet de hade, säger spelaren som säger att det hela inte handlade om pengar.

– Istället för att gå till någon av de klubbarna valde jag Kina. Det är ett viktigt beslut i min karriär och jag är säker på att det finns många nya utmaningar här. Jag gillar projektet med att utveckla klubben och att få komma här och spela är en intressant utmaning. Jag gillar också den kinesiska kulturen, fortsätter han och tillägger att det troligen inte kommer bli fler landskamper för Argentina.

– Troligtvis är min landslagskarriär nog över. Men jag har redan tagit beslutet att komma hit och jag vill göra det bästa för min nya klubb, avslutar han.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply