Dzekos råd till den belgiske stjärnan: ”Stanna i Wolfsburg”

Kevin de Bruyne bör stanna i Wolfsburg i ytterligare en säsong – enligt Edin Dzeko

Kevin de Bruyne har varit en av de hetaste spelarna under årets silly season. Den belgiske mittfältaren omgärdas ständigt av rykten men inget konkret har ännu hänt kring de Bruyne. Nu vädjar en före detta Wolfsburg-anfallare till talangen att stanna åtminstone en säsong till i Bundesliga och Wolfsburg.

Manchester City och Bayern München. Där har ni två klubbar som kopplats ihop med Kevin de Bruyne den senaste tiden och det är framförallt en flytt till City det spekulerats kring. Enligt flera engelska medier är Manchester City beredda att betala stora pengar för att locka 24-åringen till England för en andra sejour i Premier League.

Tidigare har de Bruyne spelat i Chelsea men det är lättare sagt än gjort att ta en plats i José Mourinhos startelva och under förra sommaren anslöt belgaren till Wolfsburg, där karriären sannerligen tagit fart. Den belgiske landslagsspelaren spelade samtliga matcher i Bundesliga 2014/2015 och gjorde 10 mål, dessutom bidrog han starkt till Wolfsburgs slutseger i den tyska cupen och har därigenom dragit till sig ett stort intresse.

Men Edin Dzeko, som tidigare under sin karriär spelat i Wolfsburg, närmare bestämt mellan 2007-2011, anser att de Bruyne inte bör ha bråttom med att byta klubb.

”Kevin vet att Premier League är helt annorlunda”

Manchester Citys anfallare, Edin Dzeko, gick nyligen ut i den tyska tidningen Kicker och uttalade sig angående de Bruynes framtid.
– En toppspelare som Kevin de Bruyne kommer inte att stanna i Wolfsburg för evigt. Alla drömmer om att någon gång få spela för en ledande internationell klubb. Det var likadant för mig efter att vi vunnit ligan 2009, jag kände att jag behövde en ny utmaning.

– Kevin har en fördel. Efter sin tid i Chelsea så känner han till Premier League och han vet att det är helt annorlunda att spela här i England. Många spelare som briljerar i andra ligor har problem här, ta bara Angel Di Maria som exempel.

”Han har vad som krävs för att spela på högsta nivån”

Trots att de Bruyne hade en sämre period i Chelsea så är Dzeko säger på mittfältarens potential.
– Jag är säker på att Kevin har vad som krävs för att spela på den högsta nivån. Men han bör också vara medveten om att i ett storlag så finns det 20 andra toppspelare som gör allt för att få spela.

– Kanske hade det hjälpt att spela i Champions League med Wolfsburg den här säsongen och ta ytterligare steg i sin utveckling i klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply