Diego Costa kan bli världens dyraste spelare genom tiderna

Olika uppgifter om stjärnans framtid – kan bli dyrast någonsin

Det ryktas flitigt kring Diego Costas framtid just nu. Flera medier från de brittiska öarna rapporterar just nu att han kommer stanna kvar i Chelsea, medan andra rapporterat att han är på väg att lämna, och då blir den dyraste spelaren i världen – någonsin.

Chelsea har redan erfarenhet av att sälja storspelare till den kinesiska ligan. Så sent som förra månaden lämnade storstjärnan och mittfältaren Oscar för att få till Chinese Super League och bli en av de bäst betalda spelarna just nu. Det trots hans redan höga lön i Premier League-ettans trupp,

Nu kan nästa stora namn vara på väg bort. Enligt The Daily Star är ett lag i den kinesiska högstadivisionen redo att spränga banken för att kunna köpa loss anfallsstjärnan.

Blir dyrast i världen

Enligt samma tidning är laget beredda på att lägga ett bud värt 130 miljoner pund, närmare 1,4 miljarder kronor, för att få Costas signatur på ett papper, men samtidigt rapporterar Sky Sports att Chelsea vill behålla anfallaren.

Diego Costa är fortfarande ung (28 år) och har därför en framtid inom den europeiska toppfotbollen. Att både han och Chelsea skulle vilja offra det för en högre lön, och förvisso en jättesumma för London-klubben, känns inte allt för troligt, skriver Sky Sports på sin hemsida.

SE ÄVEN: LISTA: dyraste spelarna i världen sen 2000 – säsong för säsong

SE ÄVEN: Allsvenskans dyraste övergångar någonsin tom 2016

SE ÄVEN: Topp 10: Dyraste spelartruppen i världen 2016/2017

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply