Därför lämnade Schurrle Chelsea

Därför lämnade Schurrle Chelsea

Fick salmonella: ”Inte ätit kyckling sen dess”

Han såg ut att kunna bli ett riktigt framtidsnamn för Chelsea. Men oväntat fick tysken mindre speltid, och tillslut lämnade han klubben.

2015 fick Andre Schurrle en oväntat bra start på höstsäsongen, men lämnade ändå i januari 2016 London-klubben för spel i tyska Bundesliga. En affär som då kändes väldigt ologisk, men nu förklaras med att yttern drog på sig en dålig salmonella efter att ha ätit kyckling under ett landslagsläger i Polen.

Trivdes bra i Chelsea

LÄS MER: Höga lönerna i Chelsea

-Jag var väldigt lycklig under min första säsong. Jag startade i hälften, eller lite mer än så, av matcherna. Jag hade ganska bra statistik och gjorde viktiga mål. Jag hade även förtroende av tränaren (José Mourinho). Under andra året var det väldigt tufft under första halvan (av säsongen). Jag hade en dålig salmonella. Det var med landslaget, i Polen. Dagen efter flög vi tillbaka och då var jag borta, säger han tysken Daily Mail.

Men tiden i Chelsea avslutades oväntat, på grund sjukdom.

– Vi hittade inte vad det var på en vecka. Jag var bara hemma och var sjuk. Jag mådde väldigt dåligt och kunde inte resa mig från sängen. Sedan förstod vi att det handlade om salmonella, förklarar han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply