Chelsea redo att ge Diego Simeone jobbet som ny tränare

Chelsea redo att ge Diego Simeone jobbet som ny tränare

Diego Simeone är snart Chelseas nya tränare.

Chelseas nya tränare ser ut att bli Diego Simone till slut. Chelsea är närmare än någonsin att välja Diego Simeone till sin nya permanenta manager, speciellt efter nyheterna från Madrid som innebär att både både Real och Atletico fått transferförbud fram tom sommaren 2017.

Stamford Bridge-laget är väldigt hoppfulla om att kunna få Simeone att lämna i slutet av denna säsong och bli Chelseas nya tränare. Då Atletico inte kan värva nya spelare under de kommande två transferfönsterna så lär argentinaren bli frestad att gå vidare. Nyligen rapporterades även att han bestämmer riktningen på sin framtid i slutet av denna säsong, och nu med transferförbudet så kommer han förmodligen att lämna Atletico Madrid.

Transferförbud kan göra att Chelsea får Simeone

Chelsea har givit upp hoppet om Pep Guardiola som redan bekräftat flyttar till Premier League och sannolikhet blir Manchester Citys nya tränare istället. För Chelsea är det nu bara argentinaren som gäller och de har visat att de vill som sin nästa permanenta manager till varje pris.

Roman Abramovich vill ha Simeone som klubbens nästa permanenta tränare, som ersätter den avskedade Jose Mourinho och den tillfälliga managern Guus Hiddink.

Roman Abramovich är redo att lätta på plånboken för att få över honom

Abramovich är övertygad om att transferförbudet mot Atletico kan bidra till att det blir lättare att få Simeone till Stamford Bridge. För att vara på den säkra sidan så har Chelsea lagt fram en stor bunt om 7,65 miljoner pund för att få till en affär. Argentinaren har vunnit två Copa Del Rey och en La Liga-titel med Atletico som även var runners-up i Champions League-finalen 2014.

Atletico räknar med att bli av med sin tränare

Enligt rapporter i Spanien så har Atletico accepterat det faktum att de kan komma att förlora Simeone under sommaren och har påbörjat jakten för att hitta hans ersättare. Klubben har identifierat Sevillas tränare Unai Emery som det självklara valet, enligt Don Balon.

Om förhandlingarna mellan Chelsea och Simeone och misslyckas så är det sannolikheten stor att Chelsea att utses Guus Hiddink på permanent basis trots att han utryckt att han inte är intresserad av rollen på permanent-basis.

Läs även: Chelseas tio bästa tränare under Roman Abramovich

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply