Chelsea redo att buda på Rose

Chelsea jagar Felipe Luis ersättare hos rivalen

Under slutet av juli blev det klart att Chelsea sålt tillbaka Filipe Luis till Atletico Madrid efter att 29-åringen endast gjort en säsong i England. Nu har man satt igång jakten på ersättaren.

Filipe Luis debutsäsong i Chelsea blev inte riktigt vad som förväntades efter denne fantastiska säsong året innan för Atletico Madrid. Luis såldes tillbaka till klubben för en vecka sedan, och nu har José Mourinho påbörjat jakten på brassens ersättare, och det hetaste alternativet ska finnas i Londonrivalen Tottenham. Mourinho ska enligt Daily Mirror vara beredd att betala upp till £15m (202 milj kr) för den 25-årige vänsterbacken Danny Rose, som den senaste säsongen nog gjorde sin bästa hittills i Spurs-tröjan.

Skrev på nytt kontrakt – fansen blev rasande

Men det har inte alltid varit guld och gröna skogar för Rose i Tottenham. Inte för att han inte sågs som en kompetent fotbollsspelare, utan för att han skrev på ett nytt kontrakt förra sommaren. Klubben hade precis innan värvat den unge talangen Ben Davies från Swansea för en stor summa och många fans blev besvikna över att man samtidigt valde att skriva ett långt kontrakt med Rose, och inte fortsatte på den uttalade filosofin med en ny vänsterback.

Men det ångrade sig nog de som tvivlade för den kommande säsongen kom att bli Rose bästa säsong för Tottenham. Han tog en given plats i startelvan och sågs som en av de mer framträdande spelarna under säsongen och det är troligtvis därför som José Mourinho har bestämt sig för att ge ett försök till att värva engelsmannen, för att utmana César Azpilicueta om vänsterbacksplatsen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply