Chelsea köper Kepa – för rekordsumma

Chelsea köper Kepa - för rekordsumma

Chelsea tar över Liverpool – köpt dyraste målvakten

London-laget Chelsea har gjort sin, och världens, dyraste målvaktsaffär någonsin. Det då Kepa från Athletic Club köptes in för 71,6 miljoner pund.

För knappt någon vecka sedan så blev Alisson klar för Liverpool efter att ha lämnat AS Roma. Han blev det då som den dyraste målvakten någonsin. Då lät det så här från brassen.

– Jag är väldigt glad och det är en dröm som går i uppfyllelse att få bära en tröja med så mycket prestige som Liverpool. Liverpool är en klubb som är vara vid att alltid vinna och för mig är det ett stort steg att få vara en del av denna klubb och denna familj. Ni kan vara säkra på att jag kommer göra mitt bästa, säger Alisson.

Slog rekordet direkt

LÄS HÄR: TV Tider NBA

Men det tog inte särskilt lång tid att slå det här rekordet. För bläcket hann knappt att torka i historieböckerna innan Premier League-rivalen Chelsea såg till att rekordet behövde uppdateras. Den nya rekordsumman ligger på närmare 800 miljoner kronor, eller snarare 71,6 miljoner pund.

Det då Kepa Arrizabalaga blev klar för London-laget tidigt i morse. Han kommer nu alltså att vara världens dyraste målvakt – men frågan är hur länge det står sig?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply