Chelsea höjer budet till en halv miljard

bet365

Budet på John Stones höjs

Chelsea behöver en ny försvarspjäs och man skyr inga medel för att genomföra affären. Nu kommer uppgifter om ett rejält höjt bud.

Så sent som igår rapporterade vi på Silly Season Sverige om att Evertons John Stones lämnat in en officiell transferbegäran. Han är en av Englands mest bevakade mittbackar och det råder ingen tvekan om vilken klubb som är den troligaste destinationen. Chelsea har varit tydliga under lång tid, de vill ha John Stones.

Totalt uppges Chelsea ha lagt tre bud för mittbacken, alla har avvisats från Everton trots att det tredje budet låg på 400 miljoner kronor. Men då var förhandlingsläget annorlunda, de senaste dagarna har situationen kring Stones förändrats rejält.

Ökat behov i försvaret

Chelseas försvarsspel har varit ett frågetecken sedan ligastarten, sju insläppta mål på tre matcher. Tränaren José Mourinho ska vara beredd att gå långt för att fixa till problemen där bak innan transferfönstret stänger. I dagsläget har försvarsveteranen John Terry varit ur form och blev senast utvisad mot West Bromwich. Ersättaren har då varit Kurt Zouma men han ska inte ha övertygat Mourinho.

Ett krig på flera fronter

Sedan igår har John Stones själv börjat slita sig loss från Everton med sin transferbegäran. Det är oklart hur Everton valt att agera men risken för en konflikt med mittbacken ökar om man nekar transferbegäran. Den unge engelsmannen kämpar dock inte ensam för att få igenom en flytt till London.

Idag kommer nämligen uppgifter från The Guardian att Chelsea börjat slåss på sin front också genom att höja budet på mittbacken. Övergångssumman man är redo att betala ligger på hissnande 520 miljoner kronor vilket skulle göra John Stones till en av världens dyraste försvarare. Det är dock inte ett vanligt bud, London-klubben ska ha varit tydliga med att det är fjärde och sista budet.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply