Chelsea ger inte upp Lukaku – utmanar United

Chelsea ger inte upp Lukaku - utmanar United

Chelsea utmanar Manchester United om Lukaku

Affären såg ut att vara så gott som klar och det kom även rapporter om att spelaren skulle ha genomgått en läkarundersökning i Los Angeles. Nu erbjuder Chelsea samma summa och är med i jakten igen.

Sedan flera månader tillbaka har det stått klart att Romelu Lukaku vill lämna Everton för spel i en toppklubb. Det har pratats om allt från Manchester City, Arsenal, Liverpool, Chelsea och Manchester United och det mesta tydde på att det blev en flytt till det sistnämnda laget, något som nu inte är lika klart. I dagarna kom uppgifter om att Manchester United kommit överens med Everton om en övergång värd 75 miljoner pund för spelaren och att affären skulle göras officiell inom kort.

På fredagsmorgonen kom uppgifter om att spelaren genomför den obligatoriska läkarundersökningen i Los Angeles i USA men sent på fredagskvällen kommer nya rapporter kring spelaren. Det är trovärdiga Sky Sports som avslöjar att Chelsea erbjudit 75 miljoner pund för en återkomst för Everton-anfallaren som lämnade Stamford Bridge för spel på Goodison Park i july 2014, detta för 28 miljoner pund. Nu ska man dock vara villiga att köpa tillbaka spelaren för mer än dubbelt så mycket.

SE ÄVEN: Chelsea lönelista 2017 & Manchester United lönelista 2017

Lukaku ska vara en av Jose Mourinhos högsta önskningar och portugisen sägs vilja ha anfallaren innan försäsongen, något som gjort att Mourinho blivit irriterad då Uniteds klubbledning dröjt med spelarköpen.

Något som dock talar för att spelaren tillslut väljer Manchester United är att han representeras av Mino Raiola, agenten som även ansvarar för Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic och Henrikh Mkhitaryan – tre spelare som anslut till United förra sommaren.

Tidigare har Lukaku tackat nej till Evertons dyraste kontrakt någonsin och sagt att han ”inte vill fortsätta på samma nivå utan utvecklas och att han vet var han vill göra det.

Skulle spelaren gå för 75 miljoner pund till Chelsea blir han Londonklubbens dyraste spelare någonsin.

Chelsea ger inte upp Lukaku - utmanar United

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply